Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohové knedlíky s ovocem

12. 6. 2007

Ingredience: 1/4 kg tvarohu (v kostce), 50 g másla nebo Hery, 1 celé vejce, špetka soli a polohrubá mouka dle potřeby, ovoce (nejčastěji jahody, meruńky, borůvky, u nás hlavně švestky, dobrá jsou i jablka a hrušky - kousky), mletý mák s cukrem na posypání, máslo na polití
(Z této dávky je asi 20 knedlíků, obvykle dělám pro 4 lidi ze dvou dávek).

 
 

Postup přípravy: V míse ze surovin zpracujeme rukama těsto - polohrubé mouky dám trochu a postupně přidávám tak, aby se těsto nelepilo, ale bylo pěkně vláčné. Uválíme si vždycky váleček z těsta, nakrájíme kousky a plníme ovocem. Vaříme v mírně osolené vodě asi 7 minut, vždycky první zkusím, jestli je ovoce uvnitř měkké. Po vytáhnutí z vody - vařím na několik etap, nedávám je všechny najednou - nechám okapat, potřu máslem a dám do mísy.
Umelu mák, smíchám s moučkovým cukrem, knedlíky posypu a hojně pomastím máslem. Já je dávám každému zvlášť na talíř a potom posypu a pomastím, někdo to udělá hromadně v míse. Knedlíky jsou dobré posypané také kakaem s cukrem nebo skořicí s cukrem.
Je to rychlé, dobré a nenáročné na čas a peníze.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tvaruhove knedliky

(Hladka Ludmila, 23. 1. 2009 11:40)

Vyzkousela jsem je,jsou vyborne,diky za recept

:-)

(Veronika, 4. 1. 2008 12:25)

Učím se vařit, moc díky za výborný recept!!!
:-) :-) :-) :-)

mnamka

(Marci, 30. 11. 2007 15:50)

Máš to tady moc hezké www.maceuka.estranky.cz/