Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mazanec

17. 4. 2007

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 100 g másla, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlových lupínků, 1 vanilový cukr, špetka soli, vejce

 
 

Postup přípravy: Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujeme kynuté těsto. Vmícháme rozinky a necháme hodinu kynout. Potom z těsta uděláme bochník a dáme ho na vymazaný plech. Opět necháme vykynout. Potom povrch bochníku nakrojíme do kríže, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a upečeme.

 

Autor receptu: Tereza Jarčušková
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář