Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lívanečky

17. 4. 2007

Ingredience: 100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1 vejce, 1/4 l mléka, 20 g cukru, 15 g droždí, špetka soli

 
 

Postup přípravy: Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru a lžíci mouky - necháme vykynout kvásek. Ostatní sypké přísady dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a mléko a zaděláme lité těsto. Necháme asi 20 minut kynout a potom lijeme na lívanečník a opékáme z obou stran. Hotové lívanečky mažeme zavařeninou a zdobíme tvarohem nebo jogutem.

 

Autor receptu: Vlasta Vencová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář