Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře plněné pod kůží

1. 5. 2007

Ingredience: 1 kuře, 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, olej, sůl, mletá paprika

 
 

Postup přípravy: Kuře omyjeme, uvnitř i zvenku opaprikujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na tenké plátky. Uchopíme kůži kuřete a nařízneme ji tak, aby se do tohoto místa mohl vložit jídelní nůž (ne ostrý), kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém povrchu kuřete naplníme slaninou a cibulí, zbytek cibule a slaniny dáme do vnitřku kuřete. Takto zdeformované kuře dáme na pekáček, a zalijeme trochou vody. Pekáček přikryjeme a dáme do rozpálené trouby. Nejprve pečeme asi 30 minut přikryté a pak odkryjeme, pomažeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali papriku, podle potřeby podléváme a pečeme do červena.

 

Autor receptu: Vlasta Vencová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář